Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Παγώνη: «Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου»

Την άποψή της ότι εφόσον η εικόνα της πανδημίας συνεχίσει να βελτιώνεται, τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε στο ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις μεταλάξεις του ιδού.

Αρχικά η κα Παγώνη είπε ότι με τα τωρινά δεδομένα, εκτίμησή της είναι πως τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα αν ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις μεταλάξειςσημείωσε ότι «οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%».

Για το εμβόλιο: «οι γιατροί και οι νοσηλευτές βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι, μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «θα πρέπει να εμβολιαστεί 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση».

Όπως επισήμανε «είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων