Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Παγώνη: Θα χειροτερεύσει η κατάσταση τον Δεκέμβριο

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα χειροτερεύσει από τον Δεκέμβριο, εκτιμά η η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σύμφωνα με την ίδια, για την πορεία θα ευθύνεται η μείωση των εμβολιασμών. Τόνισε, δε, ότι «ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβριο και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν».

«Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «τα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω. Θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή».

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη ζήτησε να εμβολιαστούμε τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για τη γρίπη.

Επιπλέον, η ίδια εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Ελλάδα και προειδοποίησε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων. «Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο», συμπλήρωσε και πρότεινε στις κόκκινες περιοχές «να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές. «Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας, που θα λέει “Εσύ εμβολιασμένος, εσύ ανεμβολίαστος”;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε «Αν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες» και κατέληξε λέγοντας ότι εμβολιαστικά κέντρ έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων