Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

“Παγώνει” το Μετρό Θεσσαλονίκης- Απολύονται 349 εργαζόμενοι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στην παύση των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, που οδηγούν στην ανεργία 349 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, η ανάδοχος εταιρεία κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης της Αττικό Μετρό Α.Ε., να μην εγκρίνει το αίτημα για διάλυση της σύμβασης, δίνοντας δύο μήνες περιθώριο στον κύριο του έργου να απαντήσει στην ένσταση. Οι εργαζόμενοι, όμως, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη μέση της αντιπαράθεσης μεταξύ κοινοπραξίας και Αττικό Μετρό, με αποτέλεσμα να καλούνται να δεχθούν μαζικές απολύσεις.

Όπως εξήγησε στο thestival.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, Σταύρος Στέτσικας, η ΑΕΓΕΚ ως μία από τις πέντε εταιρείες της κοινοπραξίας, έχει ιδρύσει την ΑΕΓΕΚ κατασκευαστική που ως υπεργολάβος έχει προσλάβει το ανθρώπινο δυναμικό. “Ο υπεργολάβος, λοιπόν, επικαλείται ότι οι εργασίες βρίσκονται σε παύση και αποχωρεί από την κοινοπραξία, ζητώντας την απόλυση 249 ατόμων από τον κατασκευαστικό τομέα”, ανέφερε ο κ. Στέτσικας, προσθέτοντας ότι οι υπόλοιπες 100 απολύσεις αφορούν επιστημονικό προσωπικό από την αρχαιολογική έρευνα.

Στο μεταξύ, έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί τρεις διαβουλεύσεις ανάμεσα στον εργολάβο και στους εργαζόμενους, με την τελευταία να ολοκληρώνεται πριν από λίγη ώρα, χωρίς όμως να προκύψει συμφωνία. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι “πατάνε” πάνω στην απόρριψη διάλυσης από την Αττικό Μετρό, που επιβάλλει να συνεχιστούν οι εργασίες, ενώ έχουν ζητήσει και τέταρτη διαπραγμάτευση στις 20 Ιανουαρίου και βρίσκονται σε αναμονή απάντησης από τον εργολάβο.

“Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να απολύουν κόσμο. Εάν θυροκολληθούν απολύσεις, θα συγκρουστούμε νομικά προκειμένου να τις ακυρώσουμε”, υπογράμμισε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Παράλληλα, για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ Αττικό Μετρό και κοινοπραξίας, προκειμένου οι εκπρόσωποι των δυο εταιρειών να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις, μετά και την απόρριψη της αίτησης διάλυσης που υπέβαλε ο εργολάβος, από την επιβλέπουσα αρχή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων