Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Παιδική παχυσαρκία και εγκλεισμός από τον κορωνοϊό

Ενα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την έλευση της πανδημίας είναι η εξάπλωση της παχυσαρκίας στα μικρά παιδιά τα οποία έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στα τηλεμαθήματα και την τηλεόραση, δηλαδή στον καναπέ του σπιτιού τους. Μερικές συμβουλές που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε είναι οι εξής:

Συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή

«Η ισορροπία στη διατροφή αρχίζει κάθε πρωί. Ένα υγιεινό πρωινό βελτιώνει την απόδοση των παιδιών, αυξάνει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση στα μαθήματα, με αποτέλεσμα πολλές επιτυχίες στο σχολείο, στα σπορ και το παιχνίδι», αναφέρει ο κ Ναθαναηλίδης και συνιστά:

– Καθιερώστε και τηρείστε σχολαστικά μια συγκεκριμένη ώρα για την κατανάλωση των γευμάτων. Ποτέ, όμως, μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή, γιατί χάνουν τον έλεγχο του τι και πόσο τρώνε.

– Ποτέ μη μαγειρεύετε ξεχωριστά φαγητά. Σερβίρετε το ίδιο φαγητό που τρώει όλη η οικογένεια, ενθαρρύνοντας να δοκιμάσουν έστω και μια μπουκιά από ένα καινούριο φαγητό, χωρίς δωροδοκίες. Να είστε επίμονοι, αν αποκλείσετε ένα φαγητό είναι βέβαιο ότι δεν θα το δοκιμάσουν ποτέ.

– Εάν το παιδί σας δε συμπαθεί ένα φρούτο ή λαχανικό, μπορείτε να του το σερβίρετε αλλιώς (τα λαχανικά σε σαλάτες, μαγειρεμένα, στο φούρνο, στο γκριλ και τα φρούτα μόνα τους, σε φρουτοσαλάτες ή σε smoothie) για να τα εντάξουν τα παιδιά στη διατροφή τους.

– Στα ενδιάμεσα των τριών κύριων γευμάτων φροντίστε να υπάρχουν διαθέσιμα πάντα υγιεινά σνακ, όπως ψωμάκι με κασέρι, κέικ σπιτικό, φρουτοσαλάτα, δημητριακά, μικρά σάντουιτς, γιαουρτάκια.

– Δεν υπάρχει κακό τρόφιμο, αλλά κακή ποσότητα και κακή συχνότητα. Γλυκά και λιχουδιές δικαιούται όλος ο κόσμος, όχι όμως καθημερινά και πότε σε αντικατάσταση γεύματος.

– Προσπαθήστε να κάνετε δραστηριότητες που να γυμνάζουν το παιδί και δώστε το καλό παράδειγμα ως γονείς.

πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων