Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Παίδων Πεντέλης: Αναστολή ορθοπεδικών επεμβάσεων λόγω έλλειψης χρημάτων

Σημαντικότατα προβλήματα με τον προϋπολογισμό του αντιμετωπίζει το Παίδων Πεντέλης σε σημείο που είναι αναγκασμένο να αναστείλει την διεξαγωγή σημαντικών ορθοπεδικών επεμβάσεων

.Σύμφωνα με πληροφορίες που παραχώρησαν στα ΝΕΑ οι γιατροί του νοσοκομείου ,ο φετινός προϋπολογισμός  δεν ξεπερνά τα τρία εκατ. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι με αυτό το ποσό το νοσοκομείο θα πρέπει να καλύψει όλες τις ανάγκες του, από τη θέρμανση μέχρι την αγορά ιατρικών υλικών. Από αυτά τα χρήματα στην ορθοπεδική κλινική αναλογούν 60.000 για τις ετήσιες ανάγκες της.

Στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου αντιμετωπίζονται εδώ και χρόνια χειρουργικώς σοβαρές παθήσεις και στην λίστα ,λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχουν προκύψει περιλαμβάνονται ήδη 12 παιδιά. Από τα τέλη Απρίλη η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη ενημερώσει τους γιατρούς ότι το ποσό που έχουν στην διάθεσή τους μειώνεται με γοργούς ρυθμούς και αυτοί ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης διεξαγωγής χειρουργείων . Μέχρι τον Απρίλη είχαν πραγματοποιηθεί τρεις ορθοπεδικές επεμβάσεις.

Η διοίκηση του νοσοκομείου με δήλωση τους στα ΝΕΑ εξήγησε ότι ο στενός προϋπολογισμός σε συνδυασμό με την απουσία αναισθησιολόγων στο Παίδων καθιστούν δυνατή μόλις μία επέμβαση για σοβαρές παθήσεις τον μήνα στο νοσοκομείο.

Η Ιωάννα Πασπάτη, διευθύντρια  της Ορθοπεδικής Κλινικής του Παίδων έστειλε πρόσφατα επιστολή στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκειμένου να γνωστοποιήσει την κατάσταση.

Η ΕΙΝΑΠ από την πλευρά της σε επιστολή της για το ζήτημα προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη αναφέρει για το ζήτημα ότι «ο ασθενείς είναι ανήλικα παιδιά με σοβαρά προβλήματα και οι επεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται σύντομα και να διατίθεται το χρηματικό ποσό για τα υλικά που χρειάζονται. Νομίζουμε ότι πρέπει να λύσετε το θέμα άμεσα. Δεν γνωρίζουμε εάν έχετε ενημερωθεί εγγράφως από το Διοικητή του Νοσοκομείου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων