Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Παιχνίδια δισεκατομμυριούχων από τη Γη ως τη Σελήνη

Ο 42χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa θα είναι ο πρώτος διαστημικός τουρίστας καθώς συμφώνησε να ταξιδέψει γύρω από τη Σελήνη με την εταιρεία SpaceΧ του Έλον Μασκ.

Μιλώντας στο BBC, ο «γκουρού» της μόδας Maezawa, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ρούχων ZoZo, καθώς και μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης, εξήγησε γιατί αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι.

«Από όταν ήμουν παιδί, αγαπούσα το φεγγάρι», αναφέρει. «Λίγοι άνθρωποι έχουν δει την άλλη πλευρά της Σελήνης, οπότε ανυπομονώ γι’ αυτό. Επίσης, είμαι ενθουσιασμένος που θα δω τη Γη από τη σεληνιακή τροχιά», πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα μόνο 24 άνθρωποι -όλοι Αμερικανοί- έχουν επισκεφθεί το φεγγάρι, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA). Οι τελευταίοι ήταν οι αστροναύτες της αποστολής «Απόλλων 17» το 1972.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρώτο ταξίδι με το νέο γιγάντιο πύραυλο BFR SpaceX θα γίνει το 2023.

Ο Maezawa, όπως έχει αποκαλύψει, σχεδιάζει να πάρει μαζί του καλλιτέχνες. «Αρχικά νόμιζα πως θα επιτρέπονταν μόνο 1-2 επιβάτες, αλλά ο Έλον Μασκ και η SpaceΧ έδωσαν τη δυνατότητα για δέκα άτομα, το οποίο με έκανε να σκεφτώ το ενδεχόμενο να πάρω μαζί μου στο ταξίδι καλλιτέχνες. Ίσως έναν μουσικό, έναν ζωγράφο, έναν χορευτή, έναν σκηνοθέτη», επισημαίνει.

«Αν θα πάρω μαζί μου τον Έλον; Μπορεί. Είναι τρελός. Σαν και εμένα», τόνισε ακόμα.

Όσον αφορά στους κινδύνους του διαστημικού τουρισμού, επισημαίνει ότι «μπορεί να φαίνεται σαν μία τρελή ιδέα τώρα, αλλά σύντομα θα είναι κάτι ευρέως αποδεκτό. Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι τρελό στην αρχή, για να αλλάξει τις απόψεις και το μέλλον. Είναι μεγάλη μου τιμή να το κάνω αυτό. Είναι πιο σημαντικό (σ.σ. το ταξίδι) να εμπνεύσει άλλους, παρά να κερδίσω κάτι για τον εαυτό μου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων