Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Παναγιώτης Μαυρίκος: υπόθεση δολιοφθοράς εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει αν έστησαν παγίδα στον Τάκη Μαυρίκο ή αν πρόκειται πραγματικά για δυστύχημα. Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής στη διάθεσή μας, δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα που να προκάλεσε έκρηξη στο πολυτελές τζιπ μάρκας Porsche Cayenne που οδηγούσε ο εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη” Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι πυροτεχνουργοί που ερεύνησαν το σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο εκδότης, ο οποίος είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για υπόθεση εκβιασμών, δεν εντόπισαν κρατήρα, ενώ από μαρτυρίες οδηγών, αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού δεν προκύπτει να έχει γίνει έκρηξη.

Φαίνεται δηλαδή σιγά – σιγά να κόβει ταχύτητα το τζιπ και να σταματά πάνω στο τσιμεντένιο τοιχίο από την πλευρά του οδηγού, να εκδηλώνεται φωτιά στο μπροστινό μέρος χωρίς να καταφέρνει να απεγκλωβιστεί ο Παναγιώτης Μαυρίκος.

Το τζιπ έχει μεταφερθεί ήδη και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει δολιοφθορά, ενώ απαντήσεις περιμένουμε κι από τα αποτελέσματα της νεκροτομής. Εάν δεν αποδειχτεί ότι κάποιος ή κάποιοι έστησαν παγίδα θανάτου στον εκδότη, τότε η πυρκαγιά προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, πιθανότατα λόγω διαρροής καυσίμου. Γι’ αυτό θα ερευνηθεί πότε η Porsche Cayenne έκανε τελευταία φορά service, αλλά και το ιστορικό του αυτοκινήτου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων