Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Πανελλήνιες εξετάσεις 2017: Δυσκολότερα τα φετινά θέματα

Ο υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν σήμερα στα Λατινικά, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών στη Χημεία και των σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Με αρκετά δύσκολα θέματα ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για το σχεδόν 70% των υποψηφίων ενώ απομένει η εξέταση την Παρασκευή στις δύο Βιολογίες, την Προσανατολισμού και την Γενικής Παιδείας, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας όσοι διεκδικούν μια θέση στα παιδαγωγικά τμήματα.

Σήμερα τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Λατινικά και τα θέματα στα δύο από τα τρία μαθήματα ήταν δυσκολότερα από πέρυσι.

Ειδικότερα στη Χημεία τα θέματα ήταν αρκετά και μεγάλης έκτασης όπως και εκείνα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Τα δύο αυτά μαθήματα «ξεκλειδώνουν» τις θέσεις για τις σχολές επιστημών υγείας και τα οικονομικά τμήματα.

Αντίθετα, μετά τα δυσκολότερα, σε σχέση με πέρυσι , θέματα προχθές στην Ιστορία, σήμερα στα Λατινικά τα θέματα ήταν εύκολα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους οι οποίοι όφειλαν να έχουν αρκετές γνώσεις θεωρίας που απαιτούνταν για τις ασκήσεις του συντακτικού. Ζητήθηκε μετάφραση αποσπασμάτων από τα κείμενα 14, 31 και 43 η οποία ήταν μεγαλύτερης έκτασης σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ στις ασκήσεις που αφορούν στη γραμματική δεν υπήρχε αλλαγή στο ύφος των ζητουμένων. Σε γενικές γραμμές εκτιμάται ότι η δυσκολία των θεμάτων δεν είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις Πανελλαδικές του 2016

Τα θέματα στο μάθημα της Χημείας Προσανατολισμού για τους υποψηφίους των Θετικών Επιστημών χαρακτηρίζονται απαιτητικότερα σε σχέση με πέρσι, καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης και για την επίτευξη άριστων βαθμολογιών χρειάζονταν πολύ καλή προετοιμασία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων