Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Πανελλήνιες: Επιστρέφουν τα Λατινικά στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα

Kατά τη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους θα αρχίσει να εφαρμόζεται το πρώτο στάδιο του εκπαιδευτικού συστήματος που εξετάζεται από το Υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα» στο νομοσχέδιο που αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα αναμένεται η επιστροφή του μαθήματος των Λατινικών στις Πανελλήνιες.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» πρόκειται να αποσυρθεί η διδασκαλία και η εξέταση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας, το οποίο θα αντικατασταθεί από τα Λατινικά για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Το Υπουργείο θα κρατήσει το 90% της απόδοσης των υποψηφίων στις Πανελλήνιες και 10% του βαθμού του Εθνικού Απολυτηρίου.

Αυτό συνεπάγεται ότι για την πρόσβαση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα μετράει στο μέλλον κατά 90% η απόδοση ενός υποψηφίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και κατά 10% ο μέσος όρος των βαθμών του Απολυτηρίου του από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά το Εθνικό Απολυτήριο ο τελικός βαθμός θα διαμορφώνεται κατά 2% από τον μέσο όρο των βαθμών ενός υποψηφίου στην Α’ Λυκείου, κατά 3% από τον μέσο όρο των βαθμών του στη Β’ Λυκείου και κατά 5% από τον μέσο όρο των βαθμών του στη Γ’ Λυκείου.

Το σύστημα θα ισχύσει για όσους φοιτήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Α’ Λυκείου, κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι μαθητές, αφού ο μέσος όρος των βαθμών τους στην Α’ Λυκείου θα μετρήσει κατά 2% για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια μετά από δύο χρόνια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων