Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Πανελλήνιες: Τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας – γενικής παιδείας και προσανατολισμού – στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας γενικής παιδείας

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας προσανατολισμού

Σήμερα ουσιαστικά είναι και η προτελευταία ημέρα εξετάσεων, αφού τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία γενικής Παιδείας ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εξετάσεων.

Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και στα Μαθηματικά και στη Φυσική για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών αλλά και αυτόν της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των βάσεων από τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκτιμάται ότι θα είναι πτωτική στις Πολυτεχνικές, Οικονομικές σχολές και στα τμήματα Πληροφορικής λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στα μαθηματικά.

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων