Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Πανικός σε παραλία γυμνιστών λόγω…Έμπολα (ΦΩΤΟ)

Απορία και τρόμο ένιωσαν δεκάδες γυμνιστές σε παραλία των Κανάριων Νήσων, όταν αντίκρυσαν μια ομάδα δεκαεννιά Αφρικανών και πληροφορήθηκαν ότι είχαν μεταφερθεί εκεί προκειμένου να απομονωθούν, αφού υπήρχαν φόβοι πως έπασχαν από το θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το protothema.gr, οι αρχές μεταχειρίστηκαν με το χειρότερο τρόπο τους παράνομους μετανάστες, αφού τους φόρτωσαν σε φορτηγό σκουπιδιών και τους μετέφεραν στην εν λόγω παραλία για να τους θέσουν σε καραντίνα, μέχρι να σιγουρευτούν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι δεκαεπτά άντρες και οι δύο γυναίκες μετέβαιναν σε μία μικρή βάρκα και σκοπός τους ήταν να φτάσουν στην Ισπανία για μια καλύτερη ζωή. Όμως, όταν οι αρχές τους συνέλαβαν, διαπίστωσαν πως όλοι είχαν πυρετό.

Τουλάχιστον τρεις φέρονται να κατάγονται από τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, όπου ο Έμπολα σπέρνει το θάνατο. Τελικά, τέσσερις από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα El Mundo, ενώ οι υπόλοιποι μετεφέρθηκαν σε κέντρο κράτησης μεταναστών, ώστε να σταλούν πίσω στην πατρίδα τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που τους μεταχειρίστηκαν -μεταφέροντάς τους στην καρότσα φορτηγού σκουπιδιών- προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Δείτε τις ΦΩΤΟ:

Kanaries3

Kanaries4

kanaries1

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων