Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Παπαευαγγέλου: Ο λόγος που τα σχολεία μένουν κλειστά ως τις 7 Ιανουαρίου

Το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκε μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να ανοίξουν τα σχολεία πριν της Γιορτές.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, εξηγώντας τους λόγους που η Επιτροπή εισηγήθηκε τη διατήρηση των κλειστών σχολείων, γεγονός που αποτέλεσε τον οδηγό για την απόφαση της κυβέρνησης.

«Παρά την υποτονική βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, εισηγηθήκαμε την αναβολή του ανοίγματος των σχολείων για δύο λόγους. Το πιο σημαντικό κριτήριο από την έναρξη της πανδημίας είναι η εικόνα στις ΜΕΘ και η εικόνα στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε. Έτσι οποιαδήποτε κινητικότητα εντός και εκτός των σχολείων θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.

Αμφισβητήθηκε επίσης το όφελος του ανοίγματος των σχολείων αφού απέμεναν ημέρες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η απόφασή μας δεν αναιρεί τη θέση ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίξουν. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί άριστα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη δια ζώσης εκπαίδευση. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται μετάδοση στα σχολεία, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Για αυτό εισηγηθήκαμε το άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων