Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Πάπας Φραγκίσκος: Και ο Ιησούς ήταν δημοφιλής και δείτε πώς κατέληξε (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την δημοτικότητα και την αγάπη που απολαμβάνει από πιστούς σε όλο τον κόσμο μίλησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κάνοντας σύγκριση της μεγάλης αγάπης που του έχουν οι πιστοί, με αυτή που είχε και ο Ιησούς Χριστός.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πορτογαλίας, Radio Renascenca, όταν ρωτήθηκε για την μεγάλη δημοτικότητα, που απολαμβάνει από το ποίμνιό του, απάντησε: «Ο Ιησούς ήταν πολύ δημοφιλής και δείτε πώς κατέληξε», αναφερόμενος, προφανώς, στην σταύρωση του Ιησού Χριστού.

Είναι η πρώτη φορά που ο λαοφιλής Πάπας Φραγκίσκος μιλά για την δημοτικότητά του και μάλιστα, με απαισιόδοξο τρόπο, σε μια χρονική στιγμή που έχει καταρρίψει ρεκόρ δημοτικότητας σε σύγκριση με τους προκατόχους του, ενώ, παράλληλα, τόλμησε να αγγίξει θέματα – ταμπού για την συντηρητική Καθολική Εκκλησία, όπως είναι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, η άμβλωση και το διαζύγιο.

Τον Ιούνιο, κατά την επίσκεψή του στις Φιλιππίνες, ο Ποντίφικας κατόρθωσε να προσελκύσει τον αριθμό – ρεκόρ έξι εκατομμυρίων πιστών, ενώ, αμέσως μετά, κατά την επίσκεψή του τον Ιούλιο στον Ισημερινό, συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο πιστοί στην πόλη Guayaquil, για να τον ακούσουν.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε συνέντευξη και στον ραδιοφωνικό σταθμό, FM Milenium της Αργεντινής και μίλησε για το θέμα της φιλίας. Στην συνέντευξή του ο Ποντίφικας χαρακτήρισε την φιλία «ιερή» και εξέφρασε την θλίψη του για εκείνους τους ανθρώπους που «χρησιμοποιούν» την φιλία για προσωπικό τους όφελος, ενώ άφησε να εννοηθεί, ότι, και ο ίδιος μετά την εκλογή του στο τιμόνι της Καθολικής Εκκλησίας, ένιωσε, ότι κάποιοι τον πλησίασαν ως φίλοι για να επωφεληθούν από το αξίωμά του.

σχετικα αρθρα

6 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img