Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Πάπας Φραγκίσκος: Στην Εκκλησία κανείς δεν υπερέχει του άλλου

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Τελμησσού, Ιώβ, βρίσκεται στο Βατικανό και παρακολούθησε -σήμερα το πρωί- την λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, για τη γιορτή των πολιούχων της Ρώμης, Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Θρόνου θα έχουν συνάντηση, αργότερα, με εκπροσώπους του υπουργείου της Αγίας Έδρας, το οποίο και προάγει την ενότητα των Χριστιανών, ενώ αύριο θα γίνουν δεκτά από τον πάπα Φραγκίσκο. Τη λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, παρακολούθησε και η πρέσβης της χώρας μας παρά τη Αγία Έδρα, Κάτια Γεωργίου. Το Βατικανό, παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, πρόκειται να αποστείλει και φέτος στο Φανάρι αντιπροσωπεία για τη θρονική γιορτή του Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου.

Απευθυνόμενος στους πιστούς και στους κληρικούς που βρίσκονταν σήμερα στον Άγιο Πέτρο, ο πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε τη σημασία του να μην χάσει η Καθολική Εκκλησία τα στοιχεία της συνοδικότητας, με τη συμμετοχή όλων, «χωρίς κανείς να αντικαθιστά ή να υπερέχει του άλλου». «Κανείς δεν βρίσκεται σε κεντρική θέση, διότι αυτή ανήκει μόνον στον Ιησού» τόνισε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας.

«”Πηγαίνετε στα σταυροδρόμια και φέρετε άπαντες στην Εκκλησία. Κωφούς, τυφλούς, ασθενείς, ενάρετους και αμαρτωλούς”. O λόγος του Κυρίου πρέπει να αντηχήσει στην καρδιά και στο μυαλό όλων: στην Εκκλησία υπάρχει χώρος για όλους» ολοκλήρωσε ο πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων