Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Παππάς, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης εκτάκτως στις Βρυξέλλες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι ρυθμοί των διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι έχουν πάρει φωτιά προκειμένου να γεφυρωθεί όση απόσταση είναι δυνατόν μεταξύ Ελλάδας και Δανειστών και να υπάρξει επί τέλους μία τελική συμφωνία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις μαζί με τον υπουργό Επικρατείας και τον επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, βρίσκονται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετέχουν στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων. Ουσιαστικά προλειαίνουν το έδαφος για την επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα, που ωστόσο θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα.

Έτσι φαίνεται ότι εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις περισσότερο από ποτέ. Την ίδια στιγμή, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επισήμανε επίσης ότι οι εκλεγμένοι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν καθήκον να αναλάβουν την ευθύνη ώστε να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι υπάρχει πλέον σοβαρή πολιτική βούληση από πλευράς εταίρων και θεσμών προκειμένου να υπάρξει λύση. Άγνωστο παραμένει ακόμη το πόσο διατεθειμένη είναι η πλευρά της Κομισιόν και του Βερολίνου να κάνουν για πρώτη ίσως φορά πίσω απέναντι στις ελληνικές προτάσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων