Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Παρά την απειλή των λουκέτων, οι εφτά στους δέκα δεν κόβουν αποδείξεις

Αν και τα λουκέτα πέφτουν βροχή, οι παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας συνεχίζουν ακάθεκτοι να μην εκδίδουν αποδείξεις και ας έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πρόστιμα και κλείσιμο των καταστημάτων τους για 24 ή 48 ώρες στην καλύτερη περίπτωση, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το λουκέτο γίνεται δεκαήμερο.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ συνεχίζονται και τα κλιμάκια έχουν ξεχυθεί σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας. Από τη Μύκονο έως την Ξάνθη και από τη Σκιάθο έως την Τρούμπα. Διακρίσεις δεν γίνονται. Κλαμπ και εστιατόρια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και κομμωτήρια ή καταστήματα τουριστικών ειδών δεν εξαιρούνται.

Σε μία ημέρα, την Κυριακή 13/8/2017, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ διενεργήθηκαν 55 έλεγχοι σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσσαλία, Σποράδες και Ξάνθη. Διαπιστώθηκαν 39 παραβάτες (παραβατικότητα 71%) και 167 παραβάσεις.

Ξημερώματα Κυριακής σε γνωστό κλαμπ της Μυκόνου διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο ότι δεν είχαν εκδοθεί 20 αποδείξεις. Το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό για δύο μέρες. Σε τουριστικό πλοίο που πραγματοποιεί ημερήσιες εκδρομές από τη Μύκονο στη Δήλο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 62 εισιτήρια συνολικής αξίας 1.240 ευρώ. Επιβλήθηκε πρόστιμο.

Οι έλεγχοι του τελευταίου 24ώρου ανέδειξαν επίσης παραβάσεις σε κλαμπ στην Τρούμπα (δεν είχαν κοπεί 26 αποδείξεις) σε ψαροταβέρνα στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, σε καφέ στο Βόλο, σε κομμωτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε κατάστημα τουριστικών ειδών και κλαμπ στη Σκιάθο, σε Beach bar στην περιοχή Άφυτο Χαλκιδικής. Σε όλους τους παραβάτες επιβλήθηκαν 48ωρα λουκέτα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων