Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Παραδέχτηκε την απάτη η διοίκηση της Akazoo- Τέλος η διαπραγμάτευση στον Nasdaq

«Οι ιστορικές οικονομικές καταστάσεις της Αkazoo ήταν ψευδείς και παραπλανητικές, η Akazoo είχε μόνο αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές εδώ και χρόνια και πρώην μέλη της διοίκησης και συνεργάτες της Akazoo συμμετείχαν σε ένα εξελιγμένο σχέδιο για την παραποίηση των βιβλίων και των οικονομικών στοιχείων της Akazoo». Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση της ίδιας της διοίκησης της Akazoo προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τα ευρήματα της ειδικής επιτροπής ελέγχου που συστήθηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο που αποκάλυψε η Quintessential Capital Management (QCM), το αμερικανικό fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο.

Η Akazoo S.A. ανακοίνωσε πως η ειδική επιτροπή έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει την έρευνά της και έκρινε πως τα πρώην μέλη της διοικητικής ομάδας και οι συνεργάτες της Akazoo εξαπάτησαν τους επενδυτές της Akazoo, περιλαμβανομένης της υπόθεσης απόκτησης της Modern Media Acquisition Corp (MMAC), καθώς δεν εκπροσώπησαν σωστά τις δραστηριότητες, λειτουργίες και τα οικονομικά αποτελέσματα της Akazoo, στο πλαίσιο μιας πολυετούς απάτης.

H Ειδική Επιτροπή έκρινε, μεταξύ άλλων, πως οι προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της Akazoo, που ελέγχονταν από πολλές έμπειρες παγκόσμιες λογιστικές εταιρείες για χρόνια, ήταν ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές, ότι η η Akazoo, στην πραγματικότητα είχε αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές για χρόνια και ότι πρώην μέλη της διοίκησης και συνεργάτες της Akazoo συμμετείχαν σε ένα εξελιγμένο σχέδιο για να παραποιήσουν τα βιβλία και αρχεία της Akazoo, περιλαμβανομένου του υλικού due diligence που παρείχε στην MMAC και στους νομικούς, οικονομικούς και άλλους συμβούλους σε σχέση με τον επιχειρηματικό συνδυασμό της Akazoo το 2019.

Στις 22 Απριλίου, το Δ.Σ. της Akazoo συνέστησε μια ειδική επιτροπή για να εξετάσει τις καταγγελίες του QCM.

Την 1η Μαίου το ΔΣ απομάκρυνε τον Απόστολο Ζερβό από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η απόλυση ακολουθεί τη σύσταση ειδικής ερευνητικής επιτροπής που «βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για δραστηριότητες που δεν είναι συμβατές με τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της απροθυμίας του CEO να συνεργαστεί με την έρευνα». Καθοριστικό ρόλο στην αποπομπή του Ζερβού έπαιξαν η στάση του μεγαλομετόχου της εισηγμένης εταιρείας, γνωστού επενδυτή στις ΗΠΑ, Λιούις Ντίκεϊ, ο οποίος δέχτηκε σοβαρό πλήγμα στην δημόσια εικόνα του ως πρόεδρος της Akazoo, όπως και η πίεση από πολλούς αγανακτισμένους μετόχους, που προσέφυγαν σε διαφορετικές νομικές εταιρείες για να υποβάλλουν ομαδικές αγωγές εναντίον της σημερινής διοίκησης της Akazoo. Το διοικητικό συμβούλιο της Akazoo αποφάσισε τον διορισμό του Μάικλ Κνότ ως προσωρινού CEO, ο οποίος είναι ανώτατο διευθυντικό στέλεχος (Senior Managing Director) στο τμήμα Εταιρικών Οικονομικών της συμβουλευτικής FTI Consulting στο Λονδίνο και θεωρείται έμπειρο στέλεχος του τομέα τηλεπικοινωνιών, media και τεχνολογίας, με 30ετή εμπειρία στη στρατηγική και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων.

Η Akazoo έλαβε επιστολή για delisting από το Nasdaq και από τις 27 Μαίου σταματά η διαπραγμάτευση της μετοχής στο χρηματιστήριο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων