Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Παραμυθόσπιτο από λάσπη και άλλα φυσικά υλικά στο “Σχολειό της Φύσης”

Ένα παραμυθόσπιτο από λάσπη και άλλα φυσικά υλικά και δύο μικρά μανιταρόσπιτα θα έχουν την ευκαιρία να χτίσουν όσοι βρεθούν σήμερα, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο «Σχολειό της Φύσης». Η φυσική δόμηση και η βιοκλιματική αρχιτεκτονική είναι δύο πρακτικές που έχουν σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας με τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος.

Το εργαστήρι φυσική δόμησης που η πρώτη φάση του ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο «Σχολειό της Φύσης» περιλαμβάνει κατασκευές με φυσικά υλικά όπως άργιλος, αχυρόμπαλες, καλάμια κλπ. δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε παιδιά και ενήλικες για μια πιο στενή επαφή με την φύση. Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός μικρού σπιτιού με ξύλινο σκελετό και τοιχοποιίες από αχυρο/πηλό, παγκάκια από γαιόσακους, τζάκι από πλιθιά και ασβεστη με παλιά ρούχα. Στην δεύτερη φάση που θα ζήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο το εργαστήρι θα προχωρήσει στα επιχρίσματα, στην ολοκλήρωση της στέγης και στα βαψίματα. Δίπλα στο σπιτάκι θα βρίσκονται δύο μικρότερα μανιταρόσπιτα με μεταλλικό σκελετό, τοίχους από τσατμά και ομπρέλα από ασβέστη με παλιά ρούχα.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά στο χώρο του αμφιθεάτρου του Σχολειού της Φύσης το Σάββατο 20/9, στις 9.00 μ.μ. με το μουσικό σχήμα του Αλέκου Τζιόλα, την Αφροδίτη Πατουλίδου, την Μαργαρίτα Πέικου και τον Λευτέρη Μπούρα. Ως επίλογο του εργαστηρίου φυσικής δόμησης θα πραγματοποιηθεί το Κ.ΑΛ.Ο εργαστήρι (Κοινωνικής και ΑΛληλέγγυας Οικονομίας) με θέμα «Ας ξανασκεφτούμε τη σημασία της επιχείρησης» την Κυριακή 21/9/2014 11.00 – 13.00. Το Κ.ΑΛ.Ο εργαστήρι είναι ένας χώρος προβληματισμού, δημιουργίας και στήριξης συλλογικών εγχειρημάτων.

Το Σχολειό της Φύσης σας περιμένει όλους σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στη δημιουργία στη φύση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων