Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: “Μην κάνεις κόμμα” ζητά από τον Παπανδρέου και ο Ραγκούσης. Προηγήθηκε άγριος καβγάς τους…

Γράφει ο Στάθης Παλαιολόγος

Να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ζητεί από τον Γ. Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Έχει ενδιαφέρον ότι αρχικά ο κ. Ραγκούσης ήταν από τους πρώτους που είχαν εκδηλώσει ένθερμα την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού και είδε δηλώσει ότι τάσσεται στο πλευρό του

Σύμφωνα με πληροφορίες του press-gr, όμως, ακολούθησε έντονο παρασκήνιο αλλά και έντονες αντιπαραθέσεις από το “επιτελείο” του κ. Παπανδρέου με τον πρώην υπουργό, για τον οποίο έθεσαν ουσιαστικά βέτο. Έτσι ακολούθησε ρήξη (ορισμένοι μιλούν και για “καβγά”) του κ. Ραγκούση και με τον κ. Παπανδρέου.

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε σήμερα, ύστερα από όλα αυτά, ο κ. Ραγκούσης στο Βήμα FM τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή, νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Βενιζέλος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και κατά τη γνώμη μου δεν έχει και κανένα νόημα να το κάνει. Ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να μείνει ως έχει, με πλήρη καθήκοντα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτό που έγινε το 2007. Το πιο απλό πράγμα που οφείλει να κάνει απέναντι στην παράταξή του είναι να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012.Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Παπανδρέου δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος. Απεναντίας, θα πρέπει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ στις προσεχείς εκλογές».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων