Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τι υποσχέθηκε (στους Ευρωπαίους) ο Αβραμόπουλος για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Από τον Κώστα Ζωγράφο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr, ο πρόεδρος του ολλανδικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDA), Σιμπράντ βαν Χέρσμα Μπούμα ενημέρωσε χθες και τυπικά, κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, τον Αντώνη Σαμαρά ότι έδωσαν το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως προς την προεδρία της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Ενήμερος ήταν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε για να κλειδώσει η υποψηφιότητα αυτή καθώς μέχρι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε αβεβαιότητα και ακούγονταν και άλλα ονόματα.

Όπως λένε οι πληροφορίες του Press-gr, λοιπόν, για να κάμψει τις επιφυλάξεις ο κ. Αβραμόπουλος, τι έκανε; Είπε στον κ. Γιούνκερ και τους άλλους Ευρωπαίους, με τη μορφή υπόσχεσης, ότι αν η κυβέρνηση Τσίπρα αθετήσει τις δεσμεύσεις της, ο ίδιος δεν θα διστάσει να παραιτηθεί για να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν πάλι εκλογές…

HTML tutorial

Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή δέχτηκε να αναλάβει θεματοφύλακας (ή… επίτροπος) για λογαριασμό των Ευρωπαίων ώστε να είναι βέβαιοι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα βγει “εκτός γραμμής”. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι και ο κ. Τσίπρας προτείνοντας τον για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δίνει εγγύηση στους εταίρους ότι θα είναι εντάξει απέναντί τους.

Προφανώς, αυτή η διάσταση είναι και η πιο βασική (πέρα από τα άλλα εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια), όσον αφορά την επιλογή και τη στήριξη του μέχρι τώρα επιτρόπου…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων