Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για «εφόδους αρνητών» σε νοσοκομεία

Παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για «εφόδους αρνητών» σε νοσοκομεία

Οι καταγγελίες των γιατρών περί «εφόδων», σε νοσοκομεία, για πρόσωπα που θέλουν να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό και οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Real News», προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο, υπό τον τίτλο «Τάγματα αρνητών εισβάλουν στα νοσοκομεία», αναφέρεται σε κλιμάκωση τέτοιων περιστατικών, επισημαίνοντας πως γιατροί ζητούν, πλέον, την παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο δημοσίευμα αναφέρονται περιστατικά που έχουν εκδηλωθεί στο Θριάσιο και στο Αττικό, αλλά και στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Η εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, σε ό,τι αφορά την Αττική, είναι να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να διακριβωθεί εάν προκύπτει η διάπραξη των αδικημάτων της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης COVID και της βίας κατά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το πρώτο οργανωμένο περιστατικό εφόδου σε νοσοκομείο καταγράφηκε τον περασμένο Μάιο, οπότε εισέβαλαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας περίπου 15 άτομα με σκοπό να αποτρέψουν τη διασωλήνωση ηλικιωμένου. Αντίστοιχο περιστατικό, με 25 άτομα να εισβάλλουν στον χώρο, καταγράφηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο τον περασμένο Αύγουστο.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Ιωακείμ Κασωτάκης.

Για το σκέλος του Παπανικολάου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί, εάν επαληθεύονται οι συγκεκριμένες καταγγελίες και να διακριβωθεί εάν προκύπτει η διάπραξη των αδικημάτων της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της βίας κατά υπαλλήλων και της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων