Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Παρέμβαση της Εισαγγελίας μετά από τις αναρτήσεις κατά Στουρνάρα

Σε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν τελεστεί σχετικά με τις αναρτήσεις κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από καταγγελία του ιδίου.

Ο κ. Στουρνάρας απέστειλε καταγγελία στον υπουργό Δικαιοσύνης με πληθώρα σχολίων στα social media, μεταξύ των οποίων και την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, στο Facebook.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Φιλιππάκης ανέφερε στην ανάρτησή του:  «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου εάν έσκαγε και μία βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απέστειλε την καταγγελία στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία.

HTML tutorial

Μέχρι τώρα δεν τίθεται θέμα αυτόφωρης διαδικασίας για τον Γιώργο Φιλιππάκη, παρότι ο ίδιος ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα ξημερώματα της Κυριακής ότι συνελήφθη. Αργότερα, ο δικηγόρος του απέδωσε αυτή την ανάρτηση σε άγνωστο πρόσωπο το οποίο κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό.

«Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει», δήλωσε ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκης, Γιάγκος Λαμπίρης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων