Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Παρίσι: Η αστυνομία διαλύει καταυλισμό μεταναστών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες είχαν καταφύγει κάτω από μία γέφυρα του μετρό που δεν είχαν που αλλού να πάνε. Η γαλλική αστυνομία τους έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών για να μπορέσουν να φύγουν από εκεί πριν διαλύσει τον καταυλισμό τους όπως και έκανε.

Οι περισσότεροι από 350 μετανάστες, οι περισσότεροι από το Σουδάν αλλά επίσης και από την Ερυθραία, τη Σομαλία και την Αίγυπτο, διέμεναν στον καταυλισμό ανάγκης για περίπου οχτώ μήνες αναμένοντας την προώθησή τους σε κέντρα διαμονής, ανάμεσά του κυρίως άνδρες αλλά και πολλές οικογένειες.

Πρόκειται για τη γέφυρα υπέργειας γραμμής του μετρό, ανάμεσα στους σταθμούς La Chapelle και Barbès, στο βόρειο Παρίσι.

160 μόνο από αυτούς επιθυμούν να μείνουν στη Γαλλία ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα ήθελαν να προωθηθούν σε άλλους προορισμούς, όπως τη Μ. Βρετανία και σκανδιναβικές χώρες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν την περασμένη εβδομάδα αρχές της πόλης και ενώσεις μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι άλλο ένα παράδειγμα αδυναμίας ευρωπαϊκών χωρών να διαχειριστούν τα προσφυγικά κύματα που καταφθάνουν από χώρες κυρίως της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Αν με αυτό συνυπολογίσουμε την άνοδο εξτρεμιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη τότε η κατάρρευση του Ευρωπαϊκού ονείρου δίνει σταδιακά τη θέση της σε μισαλλόδοξες και αδιέξοδες εθνικιστικές στρατηγικές. Ή μήπως όπως πριν από κάθε πόλεμο αυτό είναι κάπως αναμενόμενο;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων