Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Όλος ο κόσμος μου σε μία βαλίτσα»

Σε συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Όλος ο κόσμος μου σε μία βαλίτσα» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 για ενήλικες και οικογένειες με εφήβους, το Μουσείο Πολιτικών Εξoρίστων Αη Στράτη σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία diadrasis διοργανώνουν το 2018 έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου).

Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση πάνω στις αθέατες πτυχές της ελληνικής ιστορίας, όπως είναι οι τόποι εξορίας του εμφυλίου πολέμου και της μετεμφυλιακής περιόδου και ειδικότερα το νησί του Αη Στράτη. Μέσα από τα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν αναμνήσεις και ιστορίες από τη ζωή στην εξορία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πολιτιστική δραστηριότητα και καλλιτεχνική δημιουργία των εξορίστων.

Τα προγράμματα διάρκειας 1 ½ ώρας, είναι προσαρμοσμένα για την κάθε τάξη ξεχωριστά και θα προσφέρονται από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 2 ευρώ ανά μαθητή. Επίσης, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου (ώρα: 5.00 μ.μ., διάρκεια 1 ½ ώρα) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλος ο κόσμος μου σε μία βαλίτσα» θα πραγματοποιηθεί προσαρμοσμένο για ενήλικες με κόστος συμμετοχής 5 ευρώ ανά άτομο.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: Αναστασία Κουρεντζή 6944472886, diadrasis@diadrasis.org

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων