Το πρότυπο πιστοποίησης «We do local» παρουσίασε η εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με αφορμή τη συνάντηση εργασίας του συνδέσμου, με παραγωγικούς φορείς στην Κρήτη.
Στόχος της συνάντησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν η ενημέρωση για το πρότυπο «We do local» και πως αυτό συμβάλλει στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας μέσω της αλληλεπίδρασης με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες, συνθέτοντας έτσι ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το στίγμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης τα μέλη του συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη φάρμα Agreco, του ομίλου ξενοδοχείων της Grecotel ιδρυτικού μέλους του «We do local», που στόχο έχει να αναδείξει την αγροδιατροφική ζωή του νησιού στους επισκέπτες του
Το «We do local» είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και τη Local Food Experts sce. Έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιεί τουριστικά καταλύματα και πλοία και λειτουργεί κάτω από μία συγκεκριμένη φιλοσοφία: διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα, παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα, υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, στηρίζοντας το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το «We do local» έως σήμερα διαθέτει 30 Πιστοποιημένα Μέλη, 28 ξενοδοχειακές μονάδες και 2 πλοία.