Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Πάστορας προσπάθησε να κάψει 3.000 αντίτυπα του Κορανίου

Αμερικανός πάστορας συνελήφθη στη Φλόριντα ενώ ετοιμαζόταν να κάψει 3.000 περίπου αντίτυπα του Κορανίου με αφορμή την 12η επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο 61 ετών πάστορας Τέρι Τζόουνς οδηγούσε ένα μικρό φορτηγό με ρυμουλκούμενο όχημα το οποίο είχε πάνω του μια μεγάλη ψησταριά γεμάτη από αντίτυπα του Κορανίου που είχε ραντίσει με κηροζίνη. Ο ίδιος δήλωσε πως κατευθυνόταν προς ένα παραπλήσιο πάρκο για κάψει 2.998 αντίτυπα του Κορανίου – ένα για κάθε θύμα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Τζόουνς είναι πάστορας μιας μικρής ευαγγελικής χριστιανικής εκκλησίας. Συγκέντρωσε για πρώτη φορά τα βλέμματα το 2010 όταν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κάψει το Κοράνι στις 11 Σεπτεμβρίου, αν και στη συνέχεια ματαίωσε τα σχέδιά του. Τον Μάρτιο του 2011 έκαψε τελικά ένα αντίτυπο ενώ πέρυσι προώθησε μία αντι-ισλαμιστική ταινία.

Φυλακίστηκε στο Μάλμπερι, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη μεταφορά καυσίμων και κατοχή πυροβόλου όπλου.

Ο Τζόουνς έχει κατ ‘επανάληψη αγνοήσει τις εκκλήσεις του αμερικανικού στρατού να μην πραγματοποιεί διαμαρτυρίες, καθώς οι ενέργειές του θέτουν σε κίνδυνο τα αμερικανικά και δυτικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν και άλλες περιοχές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων