Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Πάτησε “delete” η Κλίντον

Ο επικεφαλής της επιτροπής του Κογκρέσου που διερευνά την υπόθεση σχετικά με τις επιθέσεις του 2012 στη Βεγγάζη, ο Τρέι Γκάουντι, δήλωσε σήμερα ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δεν έχει ανταποκριθεί σε κλήτευση που είχε διατάξει η επιτροπή σχετικά την παράδοση εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση.

Ο Γκάουντι δήλωσε ότι η Κλίντον δεν έχει παρουσιάσει απολύτως κανένα έγγραφο, ενώ υποστήριξε ότι έχει διαγράψει όλα τα αρχεία του διακομιστή τον οποίο χρησιμοποιούσε για την παραλαβή και αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο αυτή ήταν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

«Μάθαμε σήμερα από τον δικηγόρο της, ότι η υπουργός Κλίντον αποφάσισε να ‘καθαρίσει’ το διακομιστή της και να διαγράψει οριστικά όλα τα μηνύματα από τον προσωπικό της σέρβερ», δήλωσε ο Γκάουντι.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι η επιτροπή θα επιδιώξει να μιλήσει με την Κλίντον σχετικά με την ηλεκτρονική της αλληλογραφία αλλά και το διακομιστή.

HTML tutorial

Από την πλευρά της η Κλίντον υποστηρίζει ότι έχει παραδώσει στο υπουργείο Εξωτερικών αντίγραφα όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικών με τη θέση της ως ΥΠΕΞ. Η ίδια έχει δηλώσει επίσης ότι επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν όλα τα email της, καθώς έχει δεχτεί έντονες κριτικές μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιούσε ένα προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενόσω ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του έχει γνωστοποιήσει ότι έχει δώσει στην επιτροπή του Γκάουντι όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη. Από την πλευρά της η επιτροπή υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο να παραδοθούν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν έδωσε στο υπουργείο Εξωτερικών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων