Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Πατούλης: Να αναδειχθεί η Ελλάδα σε κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού

Την ανάγκη ανάδειξης της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού, 12 μήνες το χρόνο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, στη συνέντευξη Tύπου που δόθηκε σήμερα από τη Leader Expo, με αφορμή τη διοργάνωση της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Greek Tourism Expo στις 8-10 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο διεθνώς κατά τα τελευταία 15 χρόνια και πρόσθεσε πως έδωσε την ευκαιρία σε χώρες εντελώς διαφορετικού προφίλ να εξελιχθούν σε σημαντικούς ιατρικούς προορισμούς.

Ειδικότερα τόνισε, πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της μεσαίας κυρίως αγοράς του ιατρικού τουρισμού, καθώς όπως ανέφερε, διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που της το επιτρέπουν. Ωστόσο, όπως εκτίμησε, λείπει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική ανάπτυξης του κλάδου, καθώς ελάχιστες νοσοκομειακές μονάδες είναι σήμερα διεθνώς πιστοποιημένες, σε αντίθεση με την Τουρκία όπου είναι πιστοποιημένες περισσότερες από σαράντα, ενώ στην Ιταλία υπερβαίνουν τις είκοσι.

 

σχετικα αρθρα

140 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img