Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Πάτρα: Απογραφείς παραιτούνται εξαιτίας της συμπεριφοράς των πολιτών

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, Νίκο Μουρτζούχο, απογραφείς έχουν οδηγηθεί σε παραιτήσεις λόγω, μεταξύ άλλων, της συμπεριφοράς των πολιτών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των “αρνητών”, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στη διενέργεια της απογραφής».

«Πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή, απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Μουρτζούχο, αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει τα τελευταία χρόνια με τη διανομή εντύπων.

HTML tutorial

«Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ο απογραφέας, που βρίσκεται στην πόρτα του, είναι κάποιος πωλητής ή διανομέας εντύπων και χωρίς να ακούσει το παραμικρό του κλείνει την πόρτα».

Εν μέσω αυτής της κατάστασης ο κ. Μουρτζούχος ανέφερε ότι «φυσικά τα παιδιά δεν είναι επαγγελματίες ερευνητές να έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και έρχονται και παραιτούνται. Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν».

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που οδηγεί τους απογραφείς στην παραίτηση είναι πως «είχαν παρακινηθεί από τα ΜΜΕ» πως θα είχαν αποδοχές που θα έφταναν τα 1.200 ευρώ, «όμως η δουλειά δεν είναι απλή και το νούμερο δεν είναι αληθές» υποστηρίζει ο κ. Μουρτζούχος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων