Οι πρώτες ζέστες του καλοκαιριού έχουν αρχίσει και τι καλύτερο από ένα πεντανόστιμο, δροσερό γλυκό.
Ο λόγος για την υπέροχη πάβλοβα με σάλτσα φράουλας.
Φτιάχνεται εύκολα και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε τη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου:
Υλικά
1kg φράουλες για την Πάβλοβα και την σάλτσα φράουλας
Για την Μαρέγκα
6 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 4 ασπράδια για μέτριο μέγεθος
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο ή ½ κουταλάκι χυμός λεμόνι
1 ½ κούπα ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη για μέτριο μέγεθος
2 βανίλιες
Για την Σαντιγί
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με 1 συσκευασία 500ml φυτική σαντιγί και κατ’ επιλογή προσθέτετε περισσότερη άχνη
Για την Σάλτσα Φράουλας
Φράουλες
1 κούπα νερό
2 κουταλιές κορν φλάουρ
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά λεμονιού
1 κουταλιά κονιάκ
Εκτέλεση για τη Σάλτσα Φράουλας
Πλύνετε καλά και καθαρίστε τις φράουλες.
Διαλέξτε και κρατήστε τις πιο γερές και ομοιόμορφες φράουλες και κόψτε τες στη βάση για να γεμίσετε την Πάβλοβα.
Τις υπόλοιπες βάλτε τες σε κατσαρολίτσα με 1 κούπα νερό, βράστε τες για 5΄-6΄και στραγγίξτε τες κρατώντας το ζουμί, το οποίο πρέπει να είναι μια κούπα. Αν είναι παραπάνω συμπυκνώστε το.
Δέστε το σε σάλτσα προσθέτοντας το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Όταν δέσει και λαμπικάρει η σάλτσα, αφήστε την να κρυώσει και προσθέστε το κονιάκ.