Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Peace off: Ένα δωρεάν παιχνίδι με πειρατές, νίντζα και ζόμπι που σαρώνει στο διαδίκτυο και φέρει ελληνική υπογραφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστές, έναν ειρηνοποιό, ζόμπι, πειρατές και …νίντζα σαρώνει τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο, με δημιουργούς μια ομάδα Ελλήνων, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το πρώτο δωρεάν μαζικό παιχνίδι ρόλων στη χώρα μας, με μεγάλη διάδοση σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και στηρίχθηκε από την ελληνική εταιρεία “Tamasenco”», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ένας από τους εμπνευστές του φουτουριστικού σεναρίου του παιχνιδιού, Παναγιώτης Παπίδας. Οι παίκτες μπαίνουν σε έναν άγνωστο πλανήτη όπου, λόγω του γεγονότος ότι παγώνει και ξεπαγώνει, υπάρχει εναλλαγή ακμής και παρακμής του πολιτισμού.

«Για να διατηρηθεί ο πολιτισμός στις περιόδους ζέστης και να μην καταστραφεί από την επερχόμενη παγωνιά, πρέπει να επιτευχθεί τεχνολογική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή, ένα πλάσμα, ο Ειρηνοποιός, προσπαθεί να φέρει ειρήνη γιατί πιστεύει ότι έτσι θα διασφαλίσει την πρόοδο. Μάλιστα, έχει αφήσει και μια παρτιτούρα για να γίνει …σουξέ με το γνωστό τραγούδι υπέρ της ειρήνης “Give peace a chance”, οι στίχοι του οποίοι, ωστόσο, παρερμηνεύονται οδηγώντας σε άλλα συμπεράσματα» εξηγεί ο κ. Παπίδας.

Στο παιχνίδι που είναι δωρεάν και βγήκε στον «αέρα» πριν από 3 μήνες, έχουν εγγραφεί 40.000 άτομα και παίζουν καθημερινά πάνω από 1.000 παίκτες απ’ όλο τον κόσμο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων