Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

“Πέφτει” η ανάπτυξη και στη Γερμανία

Χαμηλότερη από το +1,8% που προβλέπει η κυβέρνηση ενδέχεται να είναι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2014, αν και θα παραμείνει σε καλή κατάσταση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της χώρας.

«Μπορεί στο τέλος τα νούμερα της ανάπτυξης να είναι λίγο πιο κάτω από τις προβλέψεις μας για 1,8%», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία Deutschlandfunk. «Ωστόσο η Γερμανία θα διατηρήσει, σε σύγκριση με την Ευρώπη, μια πολύ καλή οικονομική δραστηριότητα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η αγορά εργασίας είναι «εύρωστη».

Τον Απρίλιο, η γερμανική κυβέρνηση είχε προβλέψει ότι το 2014 το ΑΕΠ θα καταγράψει αύξηση 1,8%. Ωστόσο, από τότε, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία κατέγραψε μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο, κάτι που αποδίδεται στις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Το βαρόμετρο Ifo, που αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των Γερμανών επιχειρηματιών, κατέγραψε νέα υποχώρηση τον Σεπτέμβριο, για πέμπτη φορά στη σειρά, για να φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2013.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img