Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Πέφτει σε κατάθλιψη το 1/3 των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών!

Σύμφωνα με τα όσα έδειξε η έρευνα που πραγματοποίησε η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών, και έγιναν γνωστά από τη FIFPro, το 1/3 των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης και γενικότερα μεγάλη αλλαγή στην ψυχοσύνθεση μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση!

«Οφείλουν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να δουλεύουν πολύ περισσότερο και να μεριμνούν για το πνευματικό κομμάτων των παικτών, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις… Πρέπει να μάθουν και να ακούσουν όλοι ότι όταν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, δεν είναι μόνοι» είπε ο γιατρός της Ένωσης, Βίνσεντ Γκούντεμπαρζ.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε και αφορά τη διετία 2013-2015, εξετάστηκαν συνολικά 219 ποδοσφαιριστές που άφησαν τα γήπεδα, σε 11 διαφορετικές χώρες, μέσου όρου ηλικίας 35 ετών.

Πέρα από το 1/3 που παρουσίασε σημάδια κατάθλιψης, παρουσίασαν επίσης σημάδια απώλειας ύπνου και ηρεμίας, εθισμού στο αλκοόλ, ενώ, τα αποτελέσματα αυτά έδειξαν ότι οι άσχημες συνέπειες της απόσυρσης, συνήθως εμφανίζονται σε ποδοσφαιριστές που είχαν να αντιμετωπίσουν και 3 ή περισσότερους σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα τους…

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων