Μια πολύ γνωστή αλυσίδα καφέ της Θεσσαλονίκης δέχθηκε μια παραγγελία με 2 καφέ και νεράκια μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας παραγγελιοληψίας και διανομής με «παρατηρήσεις» 164 λέξεων. Ο πελάτης ήθελε να τονίσει ότι την καστανή ζάχαρη στον καφέ του (freddo espresso με σαντιγί), την θέλει χτυπημένη 100 φορές (!).
(*Από την εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ)
Τα παράπονα του κατά τα άλλα ευγενέστατου πελάτη έγιναν στην παραγγελία μέσω της πλατφόρμας, ιδιωτικά, αφού όπως ο ίδιος λέει είναι πολύ ευχαριστημένος τόσο από το προσωπικό όσο και από τα προιοντα τους.
Μάλιστα, καταλήγει λέγοντας ότι στο βενζινάδικο που εργάζεται για 500 ευρώ, του προσφέρουν δωρεάν καφέ, όμως εκείνος προτιμά τον καφέ της συγκεκριμένης αλυσίδας.
Ο τομέας της εστίασης και του τουρισμού απασχολούν πάνω από το 30% των εργαζομένων στην Ελλάδα.
Το επάγγελμα του «σερβιτόρου» πάντως δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού κατά το «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» πρέπει ένας σερβιτόρος να είναι πρόσχαρος, κοινωνικός και δεκτικός στις παραξενιές και τις απαιτήσεις εκείνου που παραγγέλνει.
Τι γίνεται όμως με εκείνους που πρέπει να ετοιμάσουν την παραγγελία και πόσο εύκολο είναι να ανταπεξέλθουν στις προτιμήσεις/ απαιτήσεις του πελάτη;