Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Πελόζι για Τραμπ: Ο ‘Πώς τον λένε’ θα ηττηθεί και πάλι, αν κατέβει υποψήφιος το 2024

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, αναφερόμενη στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως αν και ο Τραμπ ενδέχεται να διεκδικήσει άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο το 2024, αν το κάνει, θα γραφτεί στην αμερικανική ιστορία ως ο δύο φορές ηττημένος.

Κατά την επίσκεψή της στην Αγγλία για το φόρουμ των επικεφαλής των κοινοβουλίων των χωρών της G7, η Δημοκρατική πρόεδρος ρωτήθηκε για τις δύο παραπομπές που κίνησε σε βάρος του Τραμπ, στα τέλη του 2019 και τον Ιανουάριο του 2021. Εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία να κερδίσει πολιτικούς πόντους απέναντι στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος παραμένει η ισχυρότερη δύναμη εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, η Πελόζι απάντησε: «Δεν μιλάω ποτέ για αυτόν».

Ωστόσο, συνέχισε να μιλάει για τον Τραμπ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Κατά καιρούς αναφέρομαι σ’ αυτόν τον ‘Πώς τον λένε’», είπε, προσθέτοντας γρήγορα: «Αν θέλει να κατέβει ξανά υποψήφιος θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που παραπέφθηκε δύο φορές και ηττήθηκε δύο φορές».

Οι παριστάμενοι, στην πλειονότητά τους Βρετανοί, την χειροκρότησαν.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο η Πελόζι συγκρούστηκε μαζί του σε σειρά θεμάτων: από τη μεταναστευτική πολιτική και τις επενδύσεις στις υποδομές μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας. Υποκίνησε επίσης όχι μία, αλλά δύο φορές την παραπομπή του σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης. Η Γερουσία, υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων τότε, τον απάλλαξε και τις δύο φορές.

Ο Τραμπ έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024.

«Αυτό που λέω στους Ρεπουμπλικάνους φίλους μου, και έχω αρκετούς, είναι: Πάρτε πίσω το κόμμα σας. Τώρα σας κρατάει ομήρους ένα δόγμα που απλώς δεν είναι καλό για τη χώρα μας», κατέληξε.

Παράλληλα, μέτρα για να αποτρέψει τον Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει ακόμα και σε έναν πυρηνικό πόλεμο ή να πραγματοποιήσει επίθεση στην Κίνα, φέρεται να έλαβε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, τόσο πριν όσο και μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με αποσπάσματα βιβλίου που κυκλοφορεί ο δημοσιογράφος της Washington Post, Μπομπ Γούντγουορντ.

«Είναι τρελός. Το ξέρετε ότι είναι τρελός» φέρεται να είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι αναφερόμενη στον φόβο του αξιωματικού για έναν πυρηνικό πόλεμο με τον στρατηγό να απαντά «Συμφωνώ μαζί σας στα πάντα».

Πηγές: ΑΠΕ ΜΠΕ και lifo.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων