Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Πενς: “To εμβόλιο της Moderna μπορεί να εγκριθεί εντός της ημέρας”

Ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δημόσια ανακοίνωση όσον αφορά τυχόν απόφασή του και παρέπεμψε το πρακτορείο Reuters στη χθεσινή δήλωσή του στην οποία αναφέρεται ότι η υπηρεσία εργάζεται με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να χορηγήσει άδεια χρήσης του εμβολίου. Η Moderna δεν ανταποκρίθηκε προσώρας σε αίτημα για σχόλια.

Επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνεδρίασε χθες για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna και η επίσημη απόφαση του οργανισμού αναμένεται ακόμα και σήμερα. Η επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του με ψήφους 20-0 και μία αποχή, λέγοντας ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους. Η FDA έδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Πενς έλαβε σήμερα τον εμβόλιο της Pfizer εναντίον της COVID-19 σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο και ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εμβολιαστεί με αυτό την επόμενη εβδομάδα στην προσπάθεια να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του εμβολίου, το οποίο θα καταστεί ευρέως διαθέσιμο στο κοινό το 2021.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων