Αυτή είναι η απόλυτη σοκολατόπιτα με μόνο τρία υλικά, που θα σας εντυπωσιάσει
Εύκολη συνταγή για μία σοκολατόπιτα που μπορείτε να απολαύσετε είτε σκέτη, είτε με σαντιγί, ή με ότι άλλο σας αρέσει.
Την πεντανόστιμη και πολύ εύκολη αυτή συνταγή μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen.
Πρόκειται για μια φανταστική συνταγή που θα λατρέψετε, καθώς είναι οικονομική γρήγορη χωρίς ψήσιμο και αλεύρι!
Επίσης δεν απαιτείται η προσθήκη ζάχαρης, καθώς έχει η κουβερτούρα
Υλικά:
600 γρ. γάλα
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ νιφάδες βρώμης
Προαιρετικά Σαντιγί
Ταψί: 24 εκ
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την συνταγή κόβοντας σε ψιλοκομμένα κομμάτια την κουβερτούρα. Βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα πάνω στην φωτιά για να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί το ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Παίρνουμε μια 24 εκ. φόρμα και αφού βάλουμε στον πάτο μια λαδόκολλα αλείφουμε σε όλη την φόρμα βούτυρο ή λάδι. Μόλις αλείψουμε και το βούτυρο παίρνουμε το μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει η κουβερτούρα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε τις νιφάδες της βρώμης και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη και μπορούμε να την συνδυάσουμε με σαντιγί ή με ότι άλλο μας αρέσει.