Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Πέντε κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν συντονισμένη έναρξη εμβολιασμών

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται η ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και πέντε άλλα ευρωπαϊκά κράτη θα συντονίσουν την έναρξη των εκστρατειών τους εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19, ανέφεραν σήμερα σε κοινό τους ανακοινωθέν οι υπουργοί Υγείας των χωρών αυτών.

Οι χώρες αυτές θα προωθήσουν τον «συντονισμό της έναρξης των εκστρατειών εμβολιασμών» και θα ανταλλάζουν γρήγορα πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτές προχωρούν, υπογραμμίζει το ανακοινωθέν, μαζί με άλλες δεσμεύσεις σε τομείς όπως η διαφάνεια.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιταλία και υπογράφεται επίσης από τους υπουργούς Υγείας της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Νωρίτερα, ικανοποιημένη εμφανίστηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν από την είδηση πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εξετάσει τα δεδομένα για το εμβόλιο της Pfizer στις 21 Δεκεμβρίου.

«Κάθε μέρα μετράει, εργαζόμαστε ταχύτατα για να αδειοδοτήσουμε ως ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια Covid. Υποδέχομαι με χαρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να πραγματοποιήσει τη συνάντηση και τη συζήτηση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πριν τα Χριστούγεννα. Πιθανότατα, οι πρώτοι Ευρωπαίποι θα εμβολιαστούν πριν το τέλος του 2020» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων