Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού από βάπτιση στα Γιάννενα

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού φαίνεται ότι προέρχονται από βάπτιση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα, στον ναό του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν παραπάνω άτομα από το επιτρεπτό όριο που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας.

Η βάπτιση σχετίζεται με στενό συγγενικό πρόσωπο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος έως σήμερα εγκαλούσε τον ΕΟΔΥ για τον τρόπο που λειτουργούσε στην περιοχή της Ηπείρου.

Σήμερα το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας του γαμπρού του Περιφερειάρχη στο Μέτσοβο έκλεισε για προληπτικούς λόγους και τα μέλη της οικογένειας τέθηκαν σε καραντίνα. Κλειστός είναι και φούρνος δίπλα από το ξενοδοχείο κι’ αυτό διότι ο ιδιοκτήτης του είναι συγγενής του γαμπρού του Περιφερειάρχη, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας.

Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση

Ο δήμαρχος Μετσόβου, όπως ανέφερε στο protothema.gr, ενημερώθηκε από τις αρχές του ΕΟΔΥ για 4-5 κρούσματα που σχετίζονται με την βάφτιση, προσθέτοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης μιλώντας στο protothema.gr έκανε λόγο για 4 τουλάχιστον κρούσματα που σχετίζονται με τον βάφτιση στενού συγγενικού του προσώπου. Ανέφερε δε ότι ζευγάρι που ταξίδεψε πρόσφατα στην Αθήνα, έχοντας επισκεφτεί και το Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο για εξετάσεις, επέστρεψε στα Γιάννενα με τα συμπτώματα του ιού και ήρθε σε επαφή με άτομα που ήταν καλεσμένοι στα βαπτίσια. «Ρώτησαν τους γιατρούς και τους είπαν ότι ενδεχομένως τους γυροφέρνει κάποια γρίπη, οπότε δεν έδωσαν σημασία και επέστεψαν στα Γιάννενα, όπου και ήρθαν σε επαφή με καλεσμένους από τα βαπτίσια», πρόσθετε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος τόνισε ότι η διαδικασία της ιχνηλάτησης ξεκίνησε άμεσα και ήδη έχουν απομονωθεί όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων