Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ποιά είναι η αλήθεια για το μέγεθος του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα;

Από την είσοδο της χώρας σε καθεστώς δημοσιονομικής επιτήρησης, έχουν περάσει 5 χρόνια. Πέντε χρόνια της πιο βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομική ιστορία, ύφεσης, ανεργίας και πολιτικοκοινωνικής αστάθειας.

Η κρίση έφερε στο φως δεδομένα και γεγονότα που όλοι υποψιάζονταν, αλλά κανείς δεν ήθελε να πιστέψει: Σκάνδαλα, μίζες, αδιαφάνεια, πελατεία. Όπως κάθε κρίση, έδρασε εν μέρει καθαρτικά. Η ελληνική ωστόσο ιδιαιτερότητα, δεν έπαυσε σε αυτή εδώ την χρονική συγκυρία. Η κρίση γέννησε και μύθους, μερικοί από τους οποίους είναι τόσο εκτεταμένοι και εγκαθιδρυμένοι στη δημόσια σφαίρα και στις συνειδήσεις αρκετών πολιτών, που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ατζέντα της πολιτικής ζωής.

Αυτούς τους μύθους, ή μάλλον μερικούς από αυτούς, αποφασίσαμε να ερευνήσουμε σε ένα ντοκιμαντέρ. Οι «5 μύθοι που γέννησε η κρίση» είναι μία σειρά 5 επεισοδίων που μέσα από πρωτογενή έρευνα και επαφή με τα πραγματικά στοιχεία και τις απόψεις των ειδικών ευελπιστεί να ρίξει φως στις πιο σκοτεινές πλευρές της κρίσης που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τους κοινωνικούς αυτοματισμούς της.

Στο πρώτο μέρος σπάμε τον μύθο του «μικρού» δημόσιου τομέα.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων