Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Πέντε ποτά που πρέπει να αποφεύγεις πριν από κάθε προπόνηση

Αν ψάχνεις να βρεις τρόπους να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή σου στο γυμναστήριο ή σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα, τότε πρέπει να μείνεις μακριά από αυτά τα 5 ποτά. Κάποια από αυτά είναι γνωστά, όπως το αλκοόλ, αλλά κάποια άλλα μπορεί να σε εκπλήξουν…

1. Το αλκοόλ, ακόμη και όταν καταναλώνεται με μέτρο, σε αφυδατώνει, περιορίζει την ισορροπία και τη λήψη αποφάσεων και ευνοεί τη δημιουργία φλεγμονών.

2. Τα energy drinks που περιέχουν γαλακτοκομικά, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη, πράγμα που δυσκολεύει το πεπτικό σου σύστημα ή μπορεί να σου προκαλέσουν αέρια. Αν θέλεις να πάρεις κάποια πρωτεΐνη πριν από την άσκηση, δοκίμασε τον ορό γάλακτος.

3. Τα φρουτοποτά, ακόμα κι αυτά με την ένδειξη του φυσικού χυμού, είναι φορτωμένα με ζάχαρη. Προτίμησε τα sugar free, τους φρεσκοστιμμένους χυμούς ή το νερό.

HTML tutorial

4. Τα αναψυκτικά είναι επίσης μία κακή επιλογή, καθώς εκτός από τη ζάχαρη και τις θερμίδες, μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση, αέρια, κοιλιακό πόνο ή φούσκωμα. Ακόμα κι αν πρόκειται για αναψυκτικά με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, η οποία μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης, εναλλαγές της διάθεσης, ζάλη και ημικρανίες.

5. Αυτό που ίσως δεν περίμενες να δεις με τίποτα σε αυτήν την λίστα είναι τα sports drinks, που ναι μεν παρουσιάζονται ως ιδανικά ποτά για την άσκηση, αλλά στην ουσία δεν παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία σου. Κάποια από αυτά είναι χαμηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης, ενώ περιέχουν ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην ενυδάτωση του σώματος και την ανάκαμψή του μετά την άσκηση. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν όπως τα μη ανθρακούχα αναψυκτικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων