Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Περίπου 1,2 εκατομμύρια Τούρκοι για διακοπές στην Ελλάδα το 2018

Tα 1,2 εκατομμύρια αναμένεται να αγγίξει ο αριθμός των τούρκων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2018.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα tovima.gr αυτό προκύπτει από δηλώσεις του κ. Gianluigi Baltazzi, αντιπροέδρου Business Development του τουρκικού ταξιδιωτικού οργανισμού Karavan Group που συνεργάζεται με την εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises.

Όπως επεσήμανε, «η Ελλάδα αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τους Τούρκους το 2017. Το προηγούμενο έτος περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα και αναμένουμε αυτός ο αριθμός να αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια το 2018».

Και πρόσθεσε ότι «εκτιμάται πως το ενδιαφέρον των τούρκων τουριστών για την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο η τοποθεσία της Ελλάδας που την καθιστά ενδιαφέρουσα για τους τούρκους τουρίστες, αλλά υπάρχει επίσης ομοιότητα των πολιτισμών. Οι προσιτές τιμές είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Στην Ελλάδα επιπλέον μπορούν οι Τούρκοι που δεν επιθυμούν να τολμήσουν διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες να βρουν παρόμοια φαγητά με αυτά της πατρίδας τους. Επιπλέον ελκυστική κάνει την Ελλάδα ο ιστορικός της πλούτος».

Επίσης, σημείωσε ότι «οι τούρκοι τουρίστες που επιλέγουν για τις διακοπές τους τα παραθεριστικά κέντρα σε Bodrum, Cesme, Fethiye κ.α. θέλουν να αλλάξουν τις συνήθειές τους κάποια στιγμή και η πρώτη τους επιλογή είναι η Ελλάδα. Είναι συνήθως οικογένειες που επισκέπτονται την Ελλάδα για μια εβδομάδα… Τείνουν να ξοδεύουν περίπου 200-250 ευρώ κάθε μέρα σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα. Οι τούρκοι τουρίστες δείχνουν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Αθήνα».

Αναφορικά με το πώς επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας, υπογραμμίζει πως «η γεωγραφική εγγύτητα σίγουρα βοηθά τους Τούρκους να έρθουν στην Ελλάδα. Έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες κάποιος που έχει φύγει οδικώς από Κωνσταντινούπολη μπορεί να απολαύσει το δείπνο του στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ύστερα από μια ώρα ταξίδι στο Αιγαίο μπορεί να επισκεφθεί κάποιο από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές.

Τα τουρκικά επιβατηγά πλοία επίσης μπορούν να μεταφέρουν επισκέπτες σε τουλάχιστον 10 ελληνικά νησιά, από όπου στη συνέχεια με τα ελληνικά επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την ηπειρωτική χώρα ή σε άλλα νησιά. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος και ο πιο άνετος τρόπος να ταξιδέψει κανείς και να εξερευνήσει τα ελληνικά νησιά είναι με κρουαζιερόπλοια. Χωρίς να πρέπει να πακετάρει και να ξεπακετάρει κάποιος, απλά απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, εξερευνά τη φύση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη γαστρονομία και βασικά όλα όσα προσφέρει ο προορισμός».

Πηγή: tovima.gr

σχετικα αρθρα

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img