Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Πετάμε πάνω από την Ολυμπία Οδό – Μία κατασκευαστική πρόκληση [βίντεο]

Ο αυτοκινητόδρομος που ενώνει την Αθήνα με την Πάτρα αποτελεί αναμφίβολα  το πιο εμβληματικό οδικό έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια στη χώρα, όχι μόνο γιατί μετά από δεκαετίες ενώνει την πρώτη με την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Το έργο που κλήθηκε να υλοποιήσει η «Ολυμπία Οδός» αποτέλεσε από πολλές απόψεις τη σημαντικότερη πρόκληση στον χώρο των κατασκευών, καθώς ήταν ο μόνος αυτοκινητόδρομος από το πακέτο έργων (Ιόνια Οδός, Τέμπη, Ε65, κάθετοι άξονες Εγνατίας) ο οποίος κατασκευαζόταν ενώ η εθνική οδός ήταν σε λειτουργία. Παράλληλα, προβλήματα που συνδέονται με αρχαιότητες, τη μορφολογία του εδάφους αλλά και την σύμπτωση κατά τόπους με τη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ, λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα το έργο

Σημειώνεται οτι στον οδικό άξο να έχουν γίνει 400 αντιστηρίξεις, 29 ανισόπεδοι κόμβοι και 350 μεγάλα τεχνικά έργα (σήραγγες, γέφυρες, άνω και κάτω διαβάσεις) τα οποία πέρα από το οτι αποτελούν θεαματικές κατασκευές, συμβάλλουν στην ασφαλή και ταχεία μεταφορά.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε θεαματικές λήψεις από τον πιο απαιτητικό οδικό άξονα που διαθέτει πλέον η χώρα και που η λειτουργία του είναι καθοριστική για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων