Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Πέθανε αρνούμενη να κάνει χημειοθεραπεία για να σώσει τον αγέννητο γιο της

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου της νεαρής παρουσιάστριας Κινεζικής τηλεόρασης, η οποία αρνήθηκε να κάνει χημειοθεραπεία, προκειμένου να σώσει το αγέννητο γιο της.

Η Qiu Yuanyuan, πέθανε σε ηλικία 26 ετών από καρκίνο,100 μέρες αφού γέννησε το πρώτο της παιδί. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Κινέζοι διάβασαν για την τραγική της ιστορία στο Weibo, το αντίστοιχο κινεζικό Twitter. Ωστόσο οι απόψεις που εκφράστηκαν στο Διαδίκτυο ποικίλουν, με αρκετούς να αναρωτιούνται αν η γυναίκα έπρεπε να διαλέξει τον δρόμο της αυτοθυσίας.

«Δεν θεωρώ ότι είναι καλό να παραιτείσαι από τη ζωή, ακόμη και αν η μητρική αγάπη είναι τεράστια», σχολίασε ένας χρήστης.

«Δεν είναι ωραίο, όταν ένα παιδί που γεννιέται, μεγαλώνει χωρίς τη μητρική αγάπη» έγραψε ένας άλλος.

«Για να αφήσεις ένα μωρό μόνο του στον κόσμο, πρέπει να είσαι πολύ άκαρδη μητέρα» σχολίασε ένας άλλος.

Υπήρχαν και αυτοί που εξέφρασαν τη συμπόνια και τη συμπαράσταση τους στο δράμα της οικογένειας.

«Ακόμα και η χημειοθεραπεία δεν μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Άρα επέλεξε σωστά και σοφά» έγραψε ένας χρήστης.

Η Qiu, που ήταν από την επαρχία Henan, έμεινε έγκυος τον Μάρτιο, όμως η χαρά της δεν κράτησε πολύ. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο της μήτρας σε προχωρημένο στάδιο. Η γυναίκα αποφάσισε να μην κάνει χημειοθεραπεία, για να μη θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού της. Η κατάσταση της ωστόσο χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να εισαχθεί σε νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο, όπου και γέννησε τον Niannian. Το αγοράκι γεννήθηκε με καισαρική, επτά μηνών και ζύγιζε 1,5 κιλό.

Όπως δήλωσε ο σύζυγός της, ο Ζανγκ Κιχουάν, στην εφημερίδα Zhengzhou Evening News «μετά τον γάμο μας, η μεγαλύτερη επιθυμία της ήταν να γίνει μητέρα. Επέλεξε να σώσει το παιδί μας. Γνώριζε ότι στη ζωή δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια. Και έλεγε ότι ποτέ δεν μετάνιωσε για την απόφασή της».

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ο σύζυγός της, ο οποίος εργαζόταν ως δημοσιογράφος στον ίδιο σταθμό με την Qiu, βρισκόταν μακριά από το σπίτι τους, όταν πέθανε η γυναίκα του και έτσι δεν μπόρεσε να είναι στο πλευρό της.

«Η Qiu πέθανε. Το μόνο που μπορώ τώρα να κάνω, είναι να φροντίσω το παιδί μας και την οικογένειά της. Ελπίζω όλοι να προσευχηθούν σιωπηρά για εκείνη και το παιδί μας και να χαμογελούν στη ζωή, όπως έκανε η ίδια», δήλωσε ο σύζυγός της.

ki-708

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων