Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Πέθανε ο Μίνως Κυριακού σε ηλικία 75 ετών

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουλίου ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 Μίνως Κυριακού.

O επιχειρηματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ αναμένεται ανακοίνωση της οικογένειας.

Τα τελευταία χρόνια, ο Μίνως Κυριακού υπέφερε από προβλήματα υγείας με κυριότερο την καρδιά ενώ υποβάλλονταν τακτικά και σε αιμοκάθαρση.
Κατά τραγική ειρωνεία, μόλις χθες παντρεύτηκε ο γιος του Θοδωρής στο Πόρτο Χέλι, ενώ μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, βαφτίστηκε και το εγγόνι του.

Ποιός ήταν ο Μίνως Κυριακού

Ο Μίνως Κυριακού είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942 και ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών. Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία και σε ηλικία 23 ετών (το 1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 άρχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.
Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων