Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Πετράκος: Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη τροπολογία από το 2014 για την κρατικοποίηση των τραπεζών

Έτοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών είχε από το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πετράκος είπε ότι ο κ. Δραγασάκης είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (Νοέμβριος 2014) ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Οπως ανέφερε, η τροπολογία προέβλεπε τη μετατροπή των μετοχών των τεσσάρων τραπεζών σε κοινές, προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Αναφορικά με την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Πετράκος επικεντρώθηκε και στις συζητήσεις που γίνονταν με το καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας.

«Γνωρίζω πως είχε γίνει ερώτηση προς τη διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά πόσον μπορούν να διυλίσουν αργό από τη λατινοαμερικανική χώρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς είναι πιο “βαρύ” από άλλους τύπους», τόνισε χαρακτηριστικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων