Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Πετρέλαιο: Αρχική συμφωνία για σταδιακή μείωση παραγωγής έως τον Απρίλιο του 2022

Ο ΟΠΕΚ και άλλες χώρες που εξάγουν πετρέλαιο συμφώνησαν καταρχάς στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Μάιο και τον Ιούνιο, ώστε να σταματήσει η πτώση της τιμής του.

Οι περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου κατά την περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι στα οκτώ εκατομμύρια βαρέλια, ενώ αμέσως μετά η παραγωγή θα μειωθεί στα έξι εκατομμύρια βαρέλια για την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι νέα τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, για την αξιολόγηση των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί στην αγορά πετρελαίου.

Ομως, η τελική συμφωνία εξαρτάται από το Μεξικό, το οποίο αρνήθηκε να μειώσει την παραγωγή του, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Ενέργειας θα συνεχιστούν την Παρασκευή, στο πλαίσιο της ομάδας των χωρών G20. Ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν.

Πηγή: Protagon.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων