Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Πέτσας: Δεν πάμε σε καθολικό lockdown στην Αττική

Την άποψή του ότι εφόσον τηρηθούν τα νέα μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για το… φρενάρισμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, δε θα γίνει καθολικό lockdown στην Αθήνα, εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στο κανάλι του OPEN τονίζοντας ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Αττική δεν κινδυνεύει με καθολικό lockdown:

««Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει:

««Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορωνοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική. Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων