Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Πέτσας: «Παράνομες οι διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά, κυρώσεις σε όσους συμμετέχουν»

Για τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, τονίζοντας ότι όποιος συμμετέχει σε αυτές παραβιάζει το νόμο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στο ΟΡΕΝ για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς και τον κίνδυνο που ελλοχεύει να υπάρξει πισωγύρισμα σε σχέση με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα του κορωνοϊού μέχρι σήμερα.

Το συμφέρον της εργασίας είναι η έξοδος από την κρίση, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας ενώ είπε ότι θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις σήμερα, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στην “Ωρα Ελλάδας” του Open TV, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε κι ένα μήνυμα σε όσους σκοπεύουν να διαδηλώσουν σήμερα, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “μπορεί να μας φέρει πίσω αν κάποιοι διαδηλώσουν σήμερα.

Δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις, όποιος συμμετέχει, παραβιάζει το νόμο…” ξεκαθάρισε κι έριξε το… μπαλάκι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατ’ επέκταση στην Αστυνομία για το αν θα επιβληθούν κυρώσεις στους διαδηλωτές.

“Αυτό είναι επιχειρησιακό θέμα της Αστυνομίας, αν θα είναι πιο… ελαστική. Εμείς λέμε ότι δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τον χώρο της εργασίας και γι αυτό η Πρωτομαγιά όπως και το Πάσχα θα είναι διαφορετική”.

Για τις μάσκες

Κλήθηκε να σχολιάσει πώς θα καταφέρει το ελληνικό νοικοκυριό που πλήττεται από την κρίση που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, αλλά και τα κατάλοιπα της κρίσης των προηγουμένων ετών με τα συρρικνωμένα εισοδήματα, να προμηθευτεί τις επιβεβλημένες πλέον μάσκες, που αποτελούν σημαντικό πλήγμα στον ήδη πληγωμένο προϋπολογισμό τους.

Το κόστος δεν είναι υψηλό και ο στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία ετοιμάζει διαφήμιση που θα βγει μέσα στην ημέρα και θα δείχνει πώς να φτιάξουμε μάσκα ακόμα και με υφάσματα που έχουμε στο σπίτι μας.

“Εχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και απλές μάσκες. Υποχρεωτική είναι η χρήση της όταν είμαστε με κόσμο, είναι υποχρεωτική στο κομμωτήριο που είναι οι πελάτες δίπλα δίπλα, είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ”.

Τόνισε δε, ότι η δημιουργία μασκών βοηθά και τις ελληνικές επιχειρήσεις: “Το ίδιο είχε γίνει και πριν από ενάμιση μήνα με τα αντισηπτικά.

Δώσαμε στην αγορά και τους επιχειρηματίες την ευκαιρία και την άδραξαν. Εφτιαξαν αντισηπτικά, τώρα φτιάχνουν 300.000 μάσκες ημερησίως.

Το κόστος θα είναι χαμηλό για την ελληνική οικογένεια, υπάρχουν και οι αυτοσχέδιες που θα δείξουμε στον κόσμο πώς να τις φτιάχνουν” επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: thetoc.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων