Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Πέτσας σε Δήμους και Περιφέρειες εν όψει νέας κακοκαιρίας: Καθαρίστε φρεάτια, επιταχύνετε αποχιονισμούς

Επιστολή σε δημάρχους και περιφερειάρχες έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας προκειμένου να καθαριστούν φρεάτια και να επιταχυνθούν οι αποχιονισμοί εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται εντός Σαββατοκύριακου.

 

Με την επισήμανση ότι είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν «οι όποιες δυσλειτουργίες» που παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καλεί τους ΟΤΑ όλης της χώρας να θέσουν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

 

Σε επιστολή του προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ο κ. Πέτσας ζητεί να επιταχυνθούν οι αποχιονισμοί σε όλους τους δήμους που επλήγησαν από την πρόσφατη χιονόπτωση, να καθαρισθούν τα φρεάτια καθώς και να απομακρυνθούν κλαδιά και πεσμένα δέντρα για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

 

«Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργήσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας», καταλήγει στην επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

 

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προ ολίγου έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού που προβλέπεται στη χώρα μας από αργά σήμερα το βράδυ έως το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων